Igiena alimentatiei

Nu mai e un secret pentru nimeni: asa  cum o floare in glastra are nevoie pentru a se dezvolta  in parametri optimi, de soare, caldura, apa, pamant fertil, ingrasaminte, asa si copilul are nevoie  in cavitatea uterina, pentru a se dezvolta, de aport alimentar variat, echilibrat, vitaminizat, mineralizat si bogat in calorii.

Aportul caloric in sarcina se clasifica astfel :
1. aport energetic
2. aport lipidic
3. aport protidic
4. aport glucidic
5. aport mineral (Fe , Ca, Mg, I, Zn, Cr )
6. aport de vitamine

Aportul energetic in sarcina:
Metabolismul bazal creste cu 6-14 % . Necesarul de calorii poate sa ajunga in  ultimele trimestre de sarcina la 30- 40 calorii /kgcorp in 24 ore. Activitatile fizice ale gravidei pot necesita intre 2500- 3000 calorii in 24 0re. Proportia de acoperire a nevoilor  calorice se asigura aproximativ in felul urmator:
a. 60 % glucide -5-6g /kgcorp
b. 25 % lipide – 1g/ kgcorp
c. 15 % protide – 1,5g /kgcorp

Alimentatia femeii gravide este diferentiata in functie de:
1. varsta mamei
2. climat
3. regiunea geografica
4. varsta sarcinii
5 . sarcina unica sau multipla
6. boli asociate sarcinii cum ar fi :
– diabet
– obezitate
– T. B. C.
– cardiopatii
– nefropatii

Anunțuri
Explore posts in the same categories: Sfatul specialistului

Etichete: , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: